Fyra män i svart, och Anna i mitten i svartvitt och röd krage, står mot en knallblå vägg med en stor monsteraväxt bakom sig.

Foto: Diana Tinoco

Anna Lundqvist Lisboa Cinco

Torsdag 21 mars 2024 19.00

Anna Lundqvist är uppvuxen och har gått grundskolan i Mellerud. Nu är hon bandledare och kompositör för den Lissabon-baserade kvintetten: Anna Lundqvist Lisboa Cinco. Tillsammans med Anna, består kvintetten av några av de mest intressanta och progressiva musikerna från den portugisiska jazzscenen. Musiken är modern jazz, svävandes mellan de amerikanska traditionerna och det europeiska jazzsoundet med influenser från pop, rock och svenska psalmer.

I september 2023 släpptes deras nya album “Sou Anna”; inspelat och mixat i Portugal handlar det om en kvinna som blev kär i ett land och ”went with it”. Nu kommer dessa världsartister till Kulturbruket på Dal och Annas Mellerud med ”You must believe in spring tour”.

En kort semester i på några dagar, i Lissabon april 2008, blev för Anna Lundqvist i stället en vistelse på flera år. Värmen mellan människor, de fantastiska musikerna, den stora kreativiteten och de vackra vyerna var några av de saker som höll henne kvar. Portugal blev hennes hem och efter en första inbjudan att leda en master class på Lissabons Universitets musikprogram (Universidade Lusíada) har hon arbetat i landet som gästföreläsare och examensjury, såväl som sångare och kompositör.

Anna Lundqvist – sång, komposition
Desidério Lázaro – tenor- och sopransaxofon
Daniel Bernandes – piano
André Cavalho – kontrabas
Bruno Pedroso – trummor

Hemsida: annalundqvist.com/allc
Facebook: Anna Lundqvist Lisboa Cinco
Instagram: @annalundqvistjazz
Föreställningens längd: 75 minuter, ingen paus
En röd kaffekopp.

Biljetter

VUXEN .…………………..……………… 150 KR
Vuxen besökare

ÖVRIGA .…………………….………….. 100 KR
Barn, student, ungdom t.o.m 19 år, senior

Fyra män i svart, och Anna i mitten i svart och röd krage, i ett till största delen brunt rum.
Arrangör: Kulturbruket på Dal
Kulturbruket på Dal Logga

Dela evenemanget