Ensamble Hezarfens medlemmar står ställda, finklädda i svart framför en trapp.

Foto: Hasan Hüseyin Güneş

Recollection of displacement

Lördag 14 september 18.00 2024

Den turkiska elvamannaensemblen Hezarfen presenterar en konsert som öppnar ett fönster för reflektion över människors öden. De riktar blicken mot de folk, nära och inom Turkiets gränser, som fördrivits på grund av krig från förra århundradet till idag. Med poesi, bild och musik belyser detta program konsekvenserna av idealistiska politiska agendor och nationsbyggande projekt. Utöver turkiska kompositörer möter den experimentellt musicerande ensemblen även de svenska kompositörerna Anne Pajunen, Mansoor Hosseini och Katarina Barruk genom nya verk sprungna ur liknande erfarenheter.

Konserten framförs i samband med Hezarfens första besök i Sverige och de nyskrivna verken uruppförs vid detta framträdande hos Kulturbruket på Dal. Sedan spelas verken endast ytterligare en gång, i Göteborg, innan ensemblen återvänder till Turkiet. Föreningen Levande Musik arrangerar konserter med lokalt, nationellt och internationellt verksamma musiker och söker nya metoder för att lyfta fram den nutida musiken. Föreningen är inititativtagare till Kontinent Dalsland och Hezarfens besök i Sverige 2024 är en del av deras verksamhet.

Den 13 september 18.00 kommer musiker ur Hezarfen att delta i andra musikaliska möten på Upperud 9:9. Biljetter till det bokas via levandemusik.org

Föreställningens längd: 2 timmar inklusive paus

Biljetter

VUXEN .…………………..……………… 150 KR
Vuxen besökare

ÖVRIGA .…………………….………….. 100 KR
Barn, student, ungdom t.o.m 19 år, senior

SparbankSalongen | Kulturbruket på Dal
Arrangör: Kulturbruket på Dal
Kulturbruket på Dal Logga

Dela evenemanget