En collagebild med bland annat en radio, en hjort i skjorta, en korp, en måne och en QR-kod.

Kontinent Dalsland

13-17 JULI 2022

Kontinent Dalsland är en ny festival som presenterar några av Sveriges och Europas främsta artister, tonsättare och klangkonstnärer i ett forum där framtidens kreativitet närs och sprids till en bred publik. Uruppföranden och äldre mästerverk av nutida tonsättare, inspirerade av intryck som färgar deras värld, framförs av banbrytande artister från jazz, opera, avantgarde, folkmusik, klassisk musik och lokala musikkårer, vilka förenas i årets tema: InterNationalromantik.

Årets tema InterNationalromantik, belyser begreppet nationalromantik, vilket kom att bli benämningen på hur konstnärer och intellektuella såg, eller önskade se, nationens särdrag under tiden från 1800-talets mitt till 1900-talets början. Med sin vurm för naturen, landsbygden och det enkla livet, gavs inom nationalromantiken en möjlighet för kreativa själar att visionera om och kanske leva ut sina drömmar. Sverige har ständigt influerats och berikats av andra kulturer, och därmed varit i konstant förändring – så som ett land och en kultur bör, för att undvika risken att förskämmas. Idag har visionerna om Sverige, och det upplevt svenska, radikalt förändrats, och Kontinent Dalsland erbjuder härmed en uppdatering.

Spelplatser : Dalslands Konstmuseum  /  Upperud 9:9  /  Gamla kyrkan, Åmål  /  Åmals kyrka /  Not Quite, Bruket i Fengersfors /  Fröskogs kyrka  / Dalsland Center, Håverud  /  Stadshotell Åmål

13 Juli – Håverud
14 Juli – Upperud
15 Juli – Åmål
16 Juli – Fengersfors
17 Juli – Håverud

Mer info: www.kontinentdalsland.se

Entré
300-1200 kr (mer info när du klickar biljett-knappen nedan).
Biljetter till enstaka konserter säljs vi anslutning till varje konsert vid dörren.
Det går även att köpa festivalpass och endagspass.

 

Biljetter

  • Vuxen

    Vuxna besökare

  • Övriga

    Ungdom t.o.m. 19 år, student, ledsagare, pensionär, sponsor

En collagebild med bland annat en radio, en hjort i skjorta, en korp, en mikrofon och en måne.
Kulturbruket på Dal Logga

Dela evenemanget